Зловещ огромен фрагмент от череп с два реда назъбени ръбове, подобни на

...
Зловещ огромен фрагмент от череп с два реда назъбени ръбове, подобни на
Коментари Харесай

Черепът на същество с дължина около 18 метра бе изхвърлен на плаж

Зловещ огромен фрагмент от череп с два реда назъбени ръбове, сходни на зъби, е изхвърлен на брега на външните крайбрежия на Северна Каролина.

Фрагментът от черепа се е появил на остров Хатерас в едноименния народен морски бряг на нос Хатерас, южно от село Салво, пише Daily Mail.

За невероятната находка научаваме от Службата за национални паркове на Съединени американски щати (NPS), която обслужва този крайбрежен район на Атлантическия океан.

Изследователи са изследвали фрагмента от черепа и са открили, че той е необятен към 90 сантиметра и висок към 60 сантиметра.

Представителите на службата на парка допускат, че фрагментът от черепа е част от " черепната празнина " на морското създание, като дължината на животното евентуално може да доближи до 18 метра, а тежестта - към 40 тона. Изследователите също допускат, че фрагментът от череп може да принадлежи на гърбат кит (Megaptera novaeangliae).

Тези животни имат специфична конструкция на черепа, което обезпечава неповторимото им хранително държание. Това, което наподобява като зъби на черепа, най-вероятно е отрязана област, където черепът е бил свързан с останалата част от тялото.

Имайте поради, че гърбатите китове се хранят с филтър, тъй че употребяват протеинова конструкция, известна като мустаци, вместо зъби, с цел да им оказват помощ да събират планктон и водорасли. Според откривателите черепите на китовете са релативно гъвкави, което им разрешава да отварят необятно устата си, с цел да употребяват огромни количества вода и плячка.

Известно е също, че гърбатите китове имат мандибули (долни челюсти), които не са слети с черепа - учените считат, че неотдавна открит откъс от череп може да разкрие по какъв начин черепът е бил обособен от мандибулите на кита.

Данни от Националната администрация за океаните и атмосферата (NOAA) демонстрират, че множеството гърбати китове умират вследствие на съдбовни конфликти с кораби или риболовни уреди, в които са се оплитали.

Изследователите считат, че откритият откъс от черепа на кита може да помогне на учените да научат повече за този тип и по какъв начин и къде живеят.

Служителите на парка предизвестиха цивилните да не се пробват да сграбчен внушителния откъс от череп като персонален трофей.

„ Съгласно Закона за отбрана на морските бозайници е нелегално да притежаваш елементи от мъртвец и/или кости на морски бозайници “, посочват те.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР